Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiči kamionů přistiženi při podvodech

Šumperk - policisté se zaměřovali na podvody řidičů kamionů s tachografy, paměťovými kartami řidiče apod.  

V noci na sobotu 9. 4. (od 22:00 hodin 8. 4. do 04:00 hodin 9. 4.) se policisté šumperského dopravního inspektorátu Policie ČR společně s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu z Prostějova zaměřili na kontrolu nákladních vozidel a jejich řidičů na silnici č. I/35 v Mohelnici.Konkrétně se policisté zaměřovali na podvody řidičů kamionů s tachografy, paměťovými kartami řidiče apod.

Během akce bylo zastaveno celkem 36 nákladních vozidel a při tom bylo zjištěno, že 1 řidič jel na cizí kartu řidiče, 1 řidič jel bez vložené karty řidiče do tachografu, 1 řidič nevykonal předepsanou bezpečnostní přestávku a 1 řidič měl na snímači převodovky umístěný silný magnet, který zapříčinil to, že tachograf vozidla nepoznal, že vozidlo jede a stále zapisoval, že vozidlo stojí a řidič odpočívá. Všechny případy budou po zadokumentování postoupeny příslušnému správnímu orgánu.

Během akce ale také museli policisté zajišťovat bezpečnost silničního provozu, protože kvůli technické závadě náhle poblíž jejich stanoviště zastavilo nákladní vozidlo a hrozilo, že dojde k dopravní nehodě, protože pro silný vítr nebylo možné místo označit výstražným trojúhelníkem. Nákladnímu vozidlu se poškodily hadice vzduchu a stalo se zcela nepojízdným. Na místo pak byli přivoláni pracovníci správy a údržby silnic, aby provedli řádné označení rizikového místa.

 

por. Mgr. Marie Šafářová
12. dubna 2011

 

vytisknout  e-mailem