Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči nedodržují předpisy

KLATOVSKO - Tři řidiči byli pod vlivem alkoholu a návykových látek.  

    V rámci dohledu nad silničním provozem policisté o víkendu zjistili tři řidiče pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.

     V obci Rejštejn v pátek 8. dubna letošního roku byla hlídkou policistů kontrolována řidička čtyřiatřicetiletá žena z obce na Sušicku, která řídila vozidlo značky Škoda Octavia ve 21.56 hodin. Na výzvu se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,84 a opakovaně 0,87 promile alkoholu.

     V Sušici byl kontrolován v sobotu 9. dubna řidič vozidla místní 27letý muž, který jel s vozidlem tovární značky VW Passat. Muž byl zastaven na ulici Příkopy v 15.20 hodin a podrobil se testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na konopí a amfetamin. Následně byl muž převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Sušici.

Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy.

     V sobotu 9. dubna byl v Železné Rudě ve 23.55 hodin zastaven osmatřicetiletý řidič z obce na Chebsku, který řídil vozidlo značky Chrysler Neon. Dechová zkouška byla u řidiče s výsledkem měření 0,57 a opakovaně 0,58 promile alkoholu a přiznal požití alkoholu. Při kontrole muž nepředložil řidičský a občanský průkaz a policisté zjistili, že od měsíce března 2012 má blokaci řidičského oprávnění.

     Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.

                       

 

 

nprap. Ladmanová Dana

12. 4. 2016

vytisknout  e-mailem