Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči nenašli vozidla v původním stavu

BŘECLAVSKO: Chybí navigace, kamera i nářadí.  

Břeclav - Během noční doby v Břeclavi řádil zloděj, který se zaměřil na vykrádání vozidel. Policisté zaznamenali tři případy, kdy řidiči zjistili, že právě jejich auta se stala terčem útoku.

Dvě vloupání se odehrála na parkovištích poblíž domu s pečovatelskou službou ve Staré Břeclavi. Z kabiny odstaveného vozu Iveco zmizely dvě navigace a vozidlová kamera. Škoda je stanovena na 5 tisíc korun.  Další nákladní auto stálo o kousek dál. Pachatel poškodil skleněnou výplň dveří a z VW Transportera si odnesl nářadí, přenosný autogen a spojovací materiál. Tady za sebou zloděj zanechal škodu nejvyšší – téměř 42 tisíc korun. Poslední útok na zaparkované auto evidují policisté v centru Břeclavi. Pachatel si opět vyhlédl nákladní vozidlo. Odnesl si s sebou navigaci, demontoval vysílačku a neúspěšně se pokusil odcizit i autorádio. Škoda je vyčíslena na skoro 8 tisíc korun.
Policisté na místě zajistili veškeré stopy a nyní se všemi případy zabývají. Celková škoda se pohybuje okolo 55 tisíc korun. Podle doposud zjištěných poznatků vše nasvědčuje tomu, že se „sériovky“ dopustil totožný pachatel.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 9. ledna 2014
Břeclav-vl.do aut.mp3
 

vytisknout  e-mailem