Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řidiči nepoužívají bezpečnostní pásy

Šumperk - 21. prosince proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na používání zádržných systémů. 

Dne 21. 12. 2010 v dopoledních a odpoledních hodinách proběhla na území města Šumperka a jeho okolí rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce, zaměřená na kontrolu dodržování zákona číslo 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích ze strany řidičů. Policisté se především zaměřili na řidiče, kteří nepoužívali bezpečnostní pasy. Dále se zaměřili na pátrání po hledaných osobách a vozidlech a věcí pocházejících z trestné činnosti.

Do akce bylo nasazeno jedenáct policistů dopravního inspektorátu dva příslušníci vojenské policie, kteří řešili problematiku kontroly vojenských vozidel a osob.

V rámci akce šetřili policisté celkem 35 dopravních přestupků, z nichž bylo 29 vyřešeno udělením pokut v celkové výši 12700 Kč, a šest bylo postoupeno na příslušný městský úřad. V devíti případech se jednalo o překročení povolené rychlosti, za což řidiči zaplatili celkem 9000 Kč na pokutách. Čtyřikrát policisté řešili, nepoužití bezpečnostních pásů. Jeden cyklista, kterého jízda na nedostatečně vybaveném kole přišla na 100 Kč.

Policisté kromě pokut, také rozdávali kontrolovaným řidičům preventivní materiál s obsahem jak se správně poutat a s figurkou pásovce. Dále řidiče upozornili na povinnost, od 1. 1. 2011, doplnit si nebo vyměnit lékárničku.

V podobných dopravních akcích budou šumperští policisté i nadále pokračovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nprap. Josef Bednařík
22. prosince 2010


 


 

vytisknout  e-mailem