Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidiči nepoužívají pásy a telefonují

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muž se nevěnoval řízení a naboural.  

V tabulce zjištěných přestupků v dopravě čísla oproti minulému týdnu stoupla ve třech kolonkách. Nejvíce přibylo telefonistů za volantem a těch, kteří nejsou za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem. Zvýšil se také počet řidičů, kteří nedodržují nejvyšší povolenou rychlost. Naopak klesl počet vozidel se špatným technickým stavem. Číslo v kolonce řidič pod vlivem alkoholu zůstává stejné.

Všichni víme, že alkohol za volant nepatří. Přesto se najdou takoví, kteří mají odvahu a řídí pod vlivem alkoholu. Jízda po jednom pivu se nevyplatila čtyřiatřicetiletému muži. Včera odpoledne ho kontrolovala policejní hlídka v Uherském Ostrohu, právě když vysedl z auta, které zaparkoval na parkovišti. Po kontrole dokladů ho hlídka vyzvala k dechové zkoušce. Přístroj ukázal 0,46 promile alkoholu. Řidič se k pití před jízdou přiznal. Policisté muži další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Za tento přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích mu hrozí až dvacetitisícová pokuta.

Řidič se má za jízdy věnovat pouze řízení! Právě kvůli nepozornosti způsobil ve Zlechově dopravní nehodu v úterý kolem šesté hodiny osmadvacetiletý muž. Přehlédl u silnice zaparkované auto a narazil do něj. Také tento muž se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, který byl na místě vyřešen blokovou pokutou.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 26. 8. – 1. 9. 2011


 

Počet zjištěných přestupků

26. 8. – 1. 9. 2011

19. - 25. 8. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

9

9

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

40

38

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

6

6

Nepoužití bezpečnostních pásů

23

18

Telefonování za jízdy

22

13

Špatný technický stav vozidla

29

36

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

2


2. září 2011, nprap. Milena Šabatová

 

vytisknout  e-mailem