Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči nerespektují zákony

Řídili pod vlivem alkoholu 

     V  pátek 28. srpna 2009 byl ve 14.10 hodin kontrolován hlídkou policie u obce Břasy řidič 23 letý muž z Plzně, který řídil osobní automobil bez registrační značky. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
    Další řidič byl kontrolován v sobotu 29. srpna 2009 v 5.30 hodin v Rokycanech v ulici B. Němcové. Řidič ve věku 27 let z Rokycanska řídil osobní automobil. a byl pod vlivem alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve.  Daším šetřením policie bylo zjištěno, že má soudem uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel. Policie případ vyšetřuje pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
     V neděli 31. srpna 2009 v 0.15 hodin byl v Rokycanech kontrolován  řidič  34 letý muž - cizinec, který řídil vozidlo zn. Ford. Řidič se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 1,43 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a byl převezen do protialkoholní stanice. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
    

vytisknout  e-mailem