Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči pili a havarovali

LITOMĚŘICE – Statistika dopravní nehodovosti v období od 11. 4. do 13. 4. 2014 

Dopravní policisté v litoměřickém okrese vyjížděli o tomto víkendu k šesti dopravním nehodám, při kterých utrpěly tři osoby zranění lehčího charakteru. Celková škoda je odhadnuta na 288 tisíc korun. Hlavními příčinami dopravních kolizí byla ve dvou případech nepřiměřená rychlost, jednu z nehod ovlivnilo nedání přednosti v jízdě, v jednom případě šlo o nesprávný způsob jízdy a dvě nehody se řadí do kolonky ostatních blíže neurčených příčin. Dechová zkouška na alkohol byla u tří řidičů pozitivní.
 

Za stejné období loňského roku evidujeme 7 dopravních nehod s jedním těžkým a jedním lehkým zraněním. Hmotná škoda byla vyčíslena na 389 tisíc korun. Hlavními příčinami byla nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě a nesprávné předjíždění. Jeden z havarujících řidičů měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.
 

Alkohol za volant nepatří!
V sobotu 12. dubna krátce po 21 hod. došlo v Roudnici nad Labem na křižovatce ulic Alej. 17 listopadu a Neklanova k dopravní nehodě. Při střetu osobního vozidla a motocyklu došlo k poranění motorkáře, který byl následně hospitalizován v nemocnici. 31letý řidič motocyklu měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a nadýchal 2,17 promile.
 

V neděli 13. dubna vyjížděli dopravní policisté k dalším haváriím, při nichž sehrál svou roli alkohol. První se stala mezi obcemi Želechovice a Úpohlavy. Mladý řidič posilněn alkoholem nezvládl projíždění pravotočivé zatáčky, vyjel do protisměru, kde s vozidlem značky Škoda narazil na vyvýšený obrubník a poté do obytného domu. Následkem střetu utrpěl řidič i jeho spolujezdec lehká poranění. Dechová zkouška na alkohol u řidiče ukázala hodnotu 1,04 promile.
 

K druhé nehodě vyjížděli policisté v nočních hodinách do centra Litoměřic. V ulici Družstevní narazil 28letý řidič s vozidlem zn. Škoda do kamenné podezdívky. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na alkohol byla pozitivní a mladík nadýchal 1,08 promile. Navíc policisté zjistili, že mladý muž nevlastní řidičský průkaz pro žádnou skupinu motorových vozidel.
Příčiny a okolnosti uvedených nehod jsou předmětem dalšího šetření.
 

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče (údaj hod:min).

Litoměřice, 14. 4. 2014, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem