Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem alkoholu a drog

ROKYCANSKO - Během víkendu zastaveni čtyři řidiči, kteří měli řídit pod vlivem návykových látek. 

     Během víkendu zastavili policisté na území okresu Rokycany čtyři vozidla, která řídili řidiči pod vlivem návykových látek. Třemi případy se zabývají policisté z dopravního inspektorátu, čtvrtý evidují v Radnicích.
     Prvního prosince v pravé poledne v Rokycanech zastavila policejní hlídka osobní vozidlo značky Volkswagen Golf, které řídil 43letý muž. Policisté řidiče zastavili z důvodu překročení povolené rychlosti v obci, kdy mu byla naměřena rychlost 67km/hod. Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce a testu na omamné a psychotropní látky. Dechová zkouška byla negativní, ale test na drogy pozitivní na cannabis. S ohledem na pozitivní test se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Další jízda byla řidiči zakázána a jeho jednání policisté nadále šetření. Po výsledku z krve bude ve věci dále rozhodnuto.          

     Stejného dne o pár hodin později zastavila hlídka řidiče ve vozidle Volkswagen Passat. Šestatřicetiletého řidiče, kterého policisté kontrolovali na náměstní v Radnicích vyzvali k provedení dechové zkoušky. Přístroj detekoval přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem přes dvě promile. Na základě toho byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Poté policisté řidiči zakázali další jízdu, zadrželi mu řidičský průkaz a jeho jednání prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     V neděli odpoledne dopravní policisté v obci Zbiroh v Bezručově ulici zastavili řidiče ve vozidle Škoda Octavia. Pětadvacetiletý řidič se při kontrole podrobil dechové zkoušce. Ta byla s pozitivním výsledkem přes půl promile alkoholu v dechu. S ohledem na výsledek dechové zkoušky policisté jednání řidiče kvalifikovali jako přestupek. Řidiči stejně jako ve shora popsaných případech zakázali další jízdu a zadrženi mu řidičský průkaz.

     Posledním případem se zabývají radničtí policisté. V sobotu (2.12.2017). Ti v Kařeze zastavili v 15:00 hod. osobní vozidlo značky Volkswagen Golf, které jelo ve směru na Zbiroh. Vozidlo řídil 20letý muž, který byl po předložení dokladů předepsaných k řízení a provozu vozidla policejní hlídkou vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce a testu na přítomnost drog. Zkouška na alkohol byla negativní, ale test na drogy detekoval látku cannabis. Muž byl proto převezen na lékařské vyšetření a odběr krve.


nprap. Hana Kroftová
4. prosince 2017


 

vytisknout  e-mailem