Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem alkoholu, a to v nemalém množství

PLZEŇ – VENKOV – Policisté řešili několik událostí v dopravě, při kterých hrál hlavní roli alkohol. V jednom případě přístroj naměřil hodnotu přes tři promile alkoholu. 

     Dne 30. prosince 2017 v brzkých ranních hodinách jel řidič se svým vozidlem tovární značky Subaru po silnici druhé třídy, číslo 117 v obci Lipnice. Čtyřiatřicetiletý muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a na zasněžené vozovce dostal smyk, přejel přes pravou krajnici a přední částí vozidla narazil do vzrostlého stromu. Na místo dorazili policisté z obvodního oddělení Blovice a podrobili řidiče dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Přístroj naměřil hodnoty přesahující jedno promile alkoholu. Muž byl hlídkou následně převezen do zdravotnického zařízení, kde se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Při dopravní nehodě došlo pouze k hmotné škodě na vozidle.

     Dne 1. 1. 2018 okolo 01:00 hodiny ráno v Kaznějově sjel řidič vlivem opilosti do silničního příkopu. Na místo dorazila hlídka policistů z obvodního oddělení Kaznějov, která s řidičem provedla dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Přístroj ukázal neuvěřitelnou hodnotu, a to 3,22 promile alkoholu. Po tomto zjištění byl řidič převezen na lékařské vyšetření do zdravotnického zařízení, kde se  dobrovolně podrobil odběru krve.

     Dne 1. 1. 2018 krátce před 02:30 hodinou ráno v obci Zruč – Senec kontrolovala hlídka z obvodního oddělení Třemošná vozidlo tovární značky Ford. Řidič se i v tomto případě podrobil dechové zkoušce. Ta byla pozitivní, a to s hodnotami blížící se dvěma promile alkoholu. Dvaadvacetiletý muž byl policisty převezen do zdravotnického zařízení, kde se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření a souhlasil s odběrem krve.

     Nový rok zřejmě řádně oslavil i šestatřicetiletý řidič, který byl kontrolován v Chotíkově, dne 1. 1. 2018 krátce po 12:00 hodině, hlídkou z obvodního oddělení Město Touškov. Přístroj řidiči naměřil hodnotu okolo půl promile alkoholu.

pprap. Hana Rubášová
2. ledna 2018

vytisknout  e-mailem