Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči pod vlivem bourali a ujeli

MOSTECKO - Dva motoristé byli pod vlivem alkoholu, nabourali cizí auta a z místa nehod ujeli, oba policie vypátrala. 

Poškodil jiný vůz, z místa nehody ujel
Alkohol za volant opravdu nepatří. To jistě ví každý řidič motorového vozidla. Řízení auta je činnost, která vyžaduje kromě zkušeností také maximální soustředění a pozornost a pokud je řidič pod vlivem alkoholu, nedokáže reagovat a řešit vzniklé situace. To se potvrdilo i při jízdě 34letého muže z Litvínova, který poškodil cizí auto a z nehody ujel. Nyní čelí obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Dle mosteckých policistů měl Litvínovan v Mostě na sídlišti Liščí vrch při výjezdu z parkoviště v podvečerních hodinách poškodit zde zaparkovanou mazdu. Motorista na to zareagoval tak, že šlápl na plyn a z místa nehody ujel. Mířil na Litvínov, kde na silnici I/13 na blíže nezjištěném místě měl najet na dopravní značku, která se zaklínila pod autem a poškodila mu pneumatiky. Z důvodu poruchy na vozidle řidič zastavil u krajnice u odbočky na Kopisty. Tam vozidlo zastihla hlídka policie, která již po řidiči, který naboural do auta na mosteckém sídlišti, pátrala. Policisté na místě přistihli řidiče a jeho spolujezdce. U řidiče hlídka provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem přes dvě a půl  promile. Motorista se podrobil i lékařskému vyšetření a odběrům biologického materiálu. Toxikologickým rozborem byla zjištěna hladina alkoholu v krvi  v hodnotě 2,51 g/kg. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 47 tisíc korun. Řidič skončil v policejní cele. Obviněný si z události prý nic nepamatuje. Věděl však, že popíjel u kamaráda. Za řízení pod vlivem alkoholu Litvínovanu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Naboural dvě auta a odjel
Mostečan, který měl řídit pod vlivem alkoholu, naboural za jízdy dvě osobní vozidla a ujel. Poškození majitelé aut vyčíslili škodu na částku 33 tisíc korun. Vyšetřovatel 48letého řidiče obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ke zranění osob nedošlo.
Podle policie měl muž koncem března v Mostě ve večerních hodinách řídit osobní vozidlo tovární značky Škoda. Při vyjíždění z parkoviště v ulici na sídlišti Liščí vrch měl při jízdě narazit přední částí vozu do zadní části před ním zaparkované škodovky. Nezastavil a z místa dopravní nehody ujel. Při další jízdě vjel na levou stranu komunikace a narazil do boku zaparkovaného auta tovární značky Citroen. I přes druhý střet pokračoval dál v jízdě ulicí na sídlišti Pod Šibeníkem  a dojel až do sousední části Severní, kde automobil zaparkoval a z místa se snažit utéct. Měl ovšem smůlu, jeho počínání nezůstalo beze svědků a policejní hlídka ho přistihla, když mířil k bydlišti. Muž policistům nejprve tvrdil, že vůz neřídil. O tom, že by někde boural, neměl údajně tušení a divil se, když při prohlídce jeho auta objevili policisté stopy poškození z nehody. Z muže byl cítit alkohol a jevil známky opilosti. Policisté přistoupili k provedení dechové zkoušky na alkohol. Ta vykázala pozitivní hodnotu ve výši 1,7 promile alkoholu v dechu. Obviněný je stíhán na svobodě. Bude-li znán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Ludmila Světláková
Most 10. června 2020

vytisknout  e-mailem