Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem drog

ROKYCANY - Test na zjištění návykové látky byl u třech řidičů pozitivní.  

     Policisté z obvodního oddělení Rokycany šetřili jako přestupky tři řidiče, kterým v době jízdy měla v těle kolovat  návyková látka. V prvním případě           11. ledna 2014 v brzkých ranních hodinách kontrolovali policisté 28letého řidiče z Rokycanska v obci Holoubkov, okr. Rokycany ve vozidle tovární značky Citroën. Při provedeném testu na přítomnost návykové látky, byly zjištěny amfetaminy.
     Následující den kontrolovali ve večerních hodinách v ul. Na Husinci v Rokycanech řidiče ve vozidle Toyota ve věku 27 let. Test u řidič prokázal amfetaminy/metamfetaminy.
     O další dva dny později zastavili ve večerních hodinách rokycanští policisté v ul. Plzeňská v Rokycanech 25letého řidiče ve vozidle Citroën, u kterého vyšel pozitivní test na přítomnost látky amfetamin.
 
 
Svým jednáním měli řidiči porušit ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích č. 361/2000Sb.
§ 5
Povinnosti řidiče
2) Řidič nesmí
b) řídit vozidlo nebo jet na zvířeti bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo užití návykové látky nebo v takové době po požití alkoholického nápoje nebo užití návykové látky, kdy by mohl výt ještě pod jejich vlivem
 
Porušením tohoto ustanovení policisté jednání řidičů šetřili dle § 125c odst. 1, písm. b) z.č. 361/2000Sb. , kde je stanoveno: v rozporu s
§ 5 odst. 2 písm. b) řídí vozidlo nebo jede na zvířeti bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo po užití jiné návykové látky nebo v takové době po požití alkoholického nápoje nebo užití jiné návykové látky, po kterou je ještě pod jejich vlivem.
 
     Při kontrolách a zjištění pozitivních testů policistév každém z uvedených případů  řidiče vyzvali k podrobení se lékařského vyšetření. Na základě výsledků byly policejním orgánem 15. února 2014 u všech třech případů  zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a spisové materiály putují z obvodního oddělení Rokycany na službu kriminální policie a vyšetřování, která se bude případy dále zabývat.
 
nprap. Hana Kroftová
17. února 2014

vytisknout  e-mailem