Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem drog

DOMAŽLICE – Na základě krevního rozboru u čtyř řidičů policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

     Během dnešního dne zahájili domažličtí policisté ve čtyřech případech na základě obdržení chemicko-toxikologického vyšetření moče čtyř řidičů z ústavu soudního lékařství úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Podezřelý jednadvacetiletý muž řídil dne 14. listopadu 2014 krátce před půlnocí vozidlo tovární značky Fiat z obce Mnichov přes Poběžovice do Domažlic, kde byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Jeho dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla tehdy negativní, pozitivní byl ovšem orientační test na přítomnost drog. V moči podezřelého byly při expertize pozitivně naměřeny amfetaminové deriváty a cannabinoidy.
     Stejné látky byly naměřeny v moči dvacetiletého muže z Tachovska, který řídil motorové vozidlo Škoda Octavia dne 15. listopadu 2014 v půl jedenácté večer ulicemi Domažlic, kdy byl zastaven a kontrolován. Policisté navíc z dostupných evidencí zjistili, že mladík není držitelem žádného řidičského oprávnění.     
     Dalším výtečníkem je pětadvacetiletý muž z Prahy. Ten řídil dne 28. listopadu 2014 na trase Praha – Plzeň – Klatovy – Domažlice nákladní vozidlo tovární značky Mercedes. V Domažlicích byl kontrolován, přičemž orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na metamfetamin, což potvrdil i následný rozbor moče.
     Poslední listopadový den loňského roku zastavili a kontrolovali v Domažlicích policisté řidiče osobního vozidla tovární značky Peugeot. Jeho test na přítomnost drog byl pozitivní na metamfetamin a marihuanu.
     Všichni čtyři muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mohou být potrestáni trestem odnětí svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

por. Mgr. Dagmar Brožová

 

vytisknout  e-mailem