Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem drog

RADNICKO - Během jednoho dne odhaleni tři řidiči, kteří měli pozitivní test na drogy. 

V sobotu tj. 3. prosince policisté z obvodního oddělení Radnice během pár hodin kontrolovali v rámci výkonu své služby tři řidiče, kteří se při kontrole mimo jiné podrobili testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. U dvou řidičů test detekoval přítomnost canabisu,  u třetího řidiče byl test pozitivní na amfetaminy.
Prvního řidiče kontrolovala hlídka v pravé poledne ve Zbiroze. Třiatřicetiletý řidič ve vozidle Škoda Felicia předložil při kontrole doklady k vozidlu, ale řidičský průkaz nepředložil. Provedená dechová zkouška byla negativní, ale test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní. Navíc řidič uvedl, že pozbyl řidičský průkaz z důvodu vybodování.
O tři hodiny později v obci Břasy kontrolovala hlídka vozidlo BMW. Nejprve řidič na světelné znamení k zastavení služebního vozidla nereagoval, v jízdě pokračoval, ale nakonec vozidlo zastavilo a policisté pětadvacetiletého řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla jako v případě předešlém negativní, ale test na drogy byl pozitivní na amfetaminy. Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.
Dalšího „hříšníka“ kontrolovali policisté opět ve Zbiroze. Sedmadvacetiletého řidiče ve vozidle Opel zastavili policisté v ulici Švábínská. Obdobný scénář jako v případech předešlých. Test na alkohol policisté dechovou zkouškou vyloučili a test na drogy byl pozitivní na canabis. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Všechny tři případy jsou nadále v šetření policistů.  



nprap. Hana Kroftová
5. prosince 2016

vytisknout  e-mailem