Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem drog

ROKYCANSKO - Provedený test odhalil řidiče pod vlivem drog. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

     Řidiče ve věku 21 let ve vozidle značky Renault Laguna  zastavila v polovině listopadu loňského roku v Holoubkově  hlídka rokycanských policistů. Při kontrole se řidič  podrobil testu na drogy, který odhalil přítomnost cannabisu. Lékařský rozbor z krve a moči potvrdil amfetaminové deriváty o koncentraci vyšší než 8mg/l a cannaboidy o koncentraci cca 98 uq/l.
 
     Koncem listopadu loňského roku řídil 22letý muž vozidlo značky Toyota Corolla po pozemní komunikaci v obci Holobkov, kde byl v brzkých ranních hodinách zastaven hlídkou policie. Při kontrole se podrobil testu na přítomnost návykové látky v těle, který byl pozitivní na  amfetaminy. Následným odběrem krve byly v krvi  zjištěny amfetaminové deriváty o koncentraci vyšší než 8mg/l a cannaboidy vyšší než 135 uq/l.
 
     Na základě těchto výsledků rokycanští policisté u obou případů zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případy postoupili na službu kriminální policie a vyšetřování Rokycany k dalšímu prověřování.
 
nprap. Hana Kroftová
8. ledna 2014

vytisknout  e-mailem