Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem návykových látek

ROKYCANSKO - Mimo dopravní nehody, které policisté řešili, odhalili dva řidiče pod vlivem návykových látek. 

     Policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli o víkendu k pěti dopravním nehodám, které se obešly bez zranění a važnější újmy. Mimo šetřené nehody odhalili dva řidiče pod vlivem návykových látek.

     Dne 2. března před pátou hodinou odpoledne usedl na místo řidiče do nákladního vozidla s návěsem a na trase Plzeň směr Praha, byl za obcí Kařez zastaven hlídkou dopravních policistů. Ti mimo jiné řidiče vyzvali  k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní. Test detekoval přítomnost látky cannabis. S ohledem na pozitivní test se devětadvacetiletý řidič podrobil lékařskému vyšetření. Po obdržení výsledků bude ve věci dále rozhodnuto.

     V sobotu (3. března) před polednem zastavili dopravní policisté v Jiráskově ulici v Rokycanech vozidlo Audi A6. Jako řidič vozidla byl ztotožněn 46letý muž z Rokycan. Ten se po předložení dokladů předepsaných pro řízení a provoz vozidla podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem necelých 0,3 promile. Řidič uvedl, že předchozí den vypil láhev vína. Policisté řidiči další jízdu zakázali a jeho jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu k vyřízení.


nprap. Hana Kroftová
6. března 2018



 

vytisknout  e-mailem