Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem návykových látek

ROKYCANSKO - Z víkendu polisité evidují pět řidičů pod vlivem návykových látek. 

Během uplynulého pátku a víkendu odhalili policisté z dopravního inspektorátu Rokycany čtyři účastníky silničního provozu, kteří měli pozitivní dechovou zkoušku a v jednom případě měl řidič pozitivní test na omamné a psychotropní látky. Další „hříšník“, kterého policisté zjistili, řídil, ačkoliv mu tato činnost byla zakázána.

Jako prvního  zastavila hlídka v pátek  krátce v půl desáté večer (již za snížené viditelnsoti) v ulici Soukenická v Rokycanech cyklistu, který neměl mít řádné osvětlení jízdního kola. Při kontrole byl z cyklisty cítit zápach alkoholu, proto byl hlídkou osmatřicetiletý muž vyzván k dechové zkoušce. Ta přítomnost alkoholu potvrdila, přístroj detekoval přes 1,5 promile. Řidiči byla zakázána další jízda a jeho jednání, které policisté oznámí správnímu orgánu k vyřízení, evidují jako přestupek.

Po necelé hodině zastavila stejná hlídka ze stejného důvodu dalšího cyklistu a to v ulici Soukenická v Rokycanech. Šestapadesátiletého cyklistu policisté rovněž vyzvali k dechové zkoušce. I u tohoto cyklisty byl výsledek pozitivní. Na displeji přístroje se objevila hodnota přesahující 1,6 promile alkoholu v dechu.

V sobotu pár minut po deváté hodině dopoledne zastavili v ulici Čechova v Rokycanech dopravní policisté vozidlo Škoda Octavia. Na místě řidiče seděl devětatřicetiletý muž, kterého policisté při kontrole vyzvali k podrobení se dechové zkoušky. Ta byla pozitivní s výsledkem přes 0,6 promile.

V neděli před půl sedmou navečer v Ejpovicích zastavili dopravní policisté řidiče ve vozidle značky Honda Civic. Řidič se při kontrole podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Na základě pozitivního výsledku na látku amfetaminy/metamfetaminy se muž podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.

Dne 28. července po druhé hodině odpoledne v ulici Pivovarská v Rokycanech zastavila policejní hlídka řidiče motocyklu. Důvodem kontroly bylo, že řidič jel na motocyklu značky Piaggio bez registrační značky. Při kontrole pak policisté zjistili, že to není jediné porušení zákona ze strany devatenáctiletého řidiče. Ten řídil, ačkoliv má od května tohoto roku na dobu patnácti měsíců vysloven platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.



por. Hana Kroftová, DiS.
30. července 2018

vytisknout  e-mailem