Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem návykových látek

DOMAŽLICKO - Dva dvacetiletí muži se vystřídali při řízení stejného vozidla. Test na omamné a psychotropní látky měli pozitivní na konopí. 

        V sobotu 14. listopadu tohoto roku policisté ve večerních hodinách dvakrát zastavili a kontrolovali vozidlo tovární značky Peugeot 306.

Poprvé ve 20.33 hodin v obci Klenčí pod Čerchovem, kdy dvacetiletý muž z Poběžovicka řídil uvedené vozidlo. Provedená dechová zkouška byla s negativním výsledkem, ale test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na konopí. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení, kde se krátce po jednadvacáté hodině podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve.

Podruhé ve 22.34 hodin za obcí Klenčí pod Čerchovem směrem na obec Díly už vozidlo řídil původně jeho spolucestující stejného věku.

Scénář byl úplně stejný, kdy muž z obce na Domažlicku se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní, ale test měl pozitivní na konopí a před třiadvacátou hodinou  byl též převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

V uvedených případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

nprap. Ladmanová Dana

16. 11. 2015

vytisknout  e-mailem