Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem návykových látek

ROKYCANSKO - Policisté kontrolovali včera jednoho a během víkendu čtyři řidiče, kteří měli pozitivní testy. 

     Včera hodinu před půlnocí zastavila hlídka policistů policejní stanice Zbiroh v Kařeze vozidlo Škoda Felicie, které řídil jednačtyřicetiletý muž z Mladé Boleslavi. Při kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce a testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. První zkouška byla s negativním výsledkem, ale druhý provedený test prokázal přítomnost látky amfetaminy/metamfetaminy. S ohledem na pozitivní test se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve.

     Během uplynulého víkendu odhalili policisté čtyři řidiče, kteří měli pozitivní testy na návykové látky.  Tři řidiči měli pozitivní testy na omamné a psychotropní látky a jeden z řidičů nadýchal přes 0,6 promile alkoholu v dechu.

     Jako první zastavila hlídka hrádeckých policistů v Rokycanech vozidlo Škoda Octavia.  Na místě řidiče seděl jednadvacetiletý muž, který při kontrole předložil doklady předepsané k řízení a provozu vozidla. Poté provedli řidiči dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem, ale test na omamné a psychotropní látky detekoval látku cannabis a amfetaminy/metamfetaminy. Stejně jako v případě předchozím následovalo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.

     Hlídce zbirožských policistů se během soboty podařilo odhalit hned dva řidiče, kteří měli pozitivní testy. Oba zastavila policejní hlídka ve Zbiroze. V odpoledních hodinách (15.00 hod.) v Tyršově ulici se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek podrobil dvacetiletý řidič vozidla Opel Astra. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky a testu na drogy. Požití alkoholu bylo vyloučeno, avšak test na drogy byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Na základě toho byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve.

     Druhého řidiče zastavila hlídka o šest hodin později v ulici ČSA. V tomto případě se testu na návykové látky podrobil devatenáctiletý řidič ve vozidle značky Seat Ibiza. Ten stejně jako o rok starší řidič, kterého policisté tentýž den kontrolovali, měl pozitivní test na látku amfetamin/metamfetamin. I v tomto případě následovalo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.

     V sobotu v Rokycanech v Pražské ulici zastavili dopravní policisté vozidlo Škoda Octavia. Pětadvacetiletého cizince policisté s ohledem na to, že z jeho dechu byl cítit zápach alkoholu, vyzvali k dechové zkoušce. Ta přítomnost alkoholu potvrdila s výsledkem přesahující 0,6 promile alkoholu v dechu. Řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz a stejně jako ve všech případech předchozích mu zakázali další jízdu.   

     U případů, kdy řidiči měli pozitivní testy na omamné a psychotropní látky policisté vyčkají do obdržení výsledků lékařských zpráv a poté ve věcech dále rozhodnou. Jednání řidiče, který měl pozitivní dechovou zkoušku, policisté oznámí příslušnému správnímu orgánu k vyřízení.



nprap. Hana Kroftová
13. března 2018

vytisknout  e-mailem