Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči popíjeli o víkendu i po víkendu

VYŠKOVSKO: Šoférka byla pod vlivem drog, spolujezdce jsme předali do vazební věznice. 

Tři řidiče o víkendu a tři řidiče v následujících dvou pracovních dnech pod vlivem alkoholu či drog řešili policisté na Vyškovsku. V sobotu v noci ukončili bučovičtí policisté jízdu devětadvacetiletého muže, který usedl opilý za volant Mazdy. Přímo v Bučovicích mu naměřili 2,35 promile alkoholu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu u soudu hrozí až jeden rok vězení. V neděli odpoledne řešili v Křenovicích dopravní policisté dvacetiletého mladíka, který měl pozitivní test na marihuanu. Jeho přestupkem se bude zabývat správní orgán, kde ho čeká tučná pokuta a zákaz řízení. V noci pak ve Vyškově naboural řidič fabie zaparkovaný volkswagen. Nemínil však nést zodpovědnost a z místa nehody ujel. Policisté vyškovského obvodního oddělení ho zanedlouho vypátrali a po dechové zkoušce byl důvod jeho kvapného odjezdu z místa nehody nasnadě. Pětadvacetiletému výtečníkovi totiž policisté naměřili 2,20 promile alkoholu. Vzhledem k nehodě mu u soudu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Po jedné hodině ranní v pondělí narazila policejní hlídka ve Slavkově na šoférku fabie. Pětadvacetiletá žena měla pozitivní test na pervitin a navíc na sedadle spolujezdce hledaného muže. Na jejího jedenatřicetiletého známého byl totiž vydán příkaz k dodání do výkonu trestu. Zatímco mladou ženu soud, kde ji hrozí až rok odnětí svobody, teprve čeká, muž již strávil zbytek dne za mřížemi.

Ani řidiči nákladních vozidel nejsou bez hříchů. V pondělí odpoledne projížděl Vyškovem mladý šofér, který měl pozitivní test nejen na marihuanu, ale i pervitin. Je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na dalšího mladého hříšníka za volantem nákladního automobilu narazila dopravní hlídka v úterý ve Slavkově. Jeho pozitivní test na marihuanu bude řešit správní orgán.

por. Mgr. Alice Musilová, 20. 1. 2016

 

vytisknout  e-mailem