Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči požívají návykové látky

Porušují zákony 

     Ve zkráceném přípravném řízení policie prošetřuje dva případy, kdy muž ve věku 18 let z Horažďovicka řídil osobní automobil zn. Škoda Felicia, i když není držitelem řidičského oprávnění. Dne 10. října letošního roku v nočních hodinách řídil vozidlo z Merklína do Klatov a ve stejný den ve večerních hodinách z Horažďovic do Klatov. Muž převzal sdělení podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
   Ve čtvrtek 5. listopadu 2009 po devatenácté hodině byl hlídkou policie kontrolován mezi obcemi Měčín a Skašov řidič 39 letý muž z Plzeňska, který řídil vozidlo zn. VW Passat. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
    Ve čtvrtek 5. listopadu ve 21.00 hodin byla v Klatovech v ulici Koldinova kontrolována řidička 28 letá žena z Klatovska, která řídila vozidlo zn. Peugeot. Při kontrole se podrobila testu na užití návykových látek a tento byl pozitivní, ale odmítla lékařské vyšetření. Žena je podezřelá ze spáchání přestupku, který bude předán na městský úřad k dalšímu opatření.
      Hlídkou městské policie byl v sobotu 7. listopadu 2009 v 1.30 hodin kontrolován v Sušici v ulici Havlíčkova 20 letý muž ze Sušicka, který řídil vozidlo zn. Fiat Punto. Muž se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 1,16 promile alkoholu v dechu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Další řidič byl kontrolován v Horažďovicích v sobotu 7. listopadu 2009 v 10.35 hodin. Muž ve věku 61 let z Plzeňska řídil vozidlo zn. Škoda Felicia a podrobil se dechové zkoušce. Alkoholtester prokázal 0,12 promile alkoholu. Přestupek bude předán na městský úřad.
     V neděli 8. listopadu ve 3.40 hodin byl v Klatovech kontrolován v ulici Studentská řidič 20 letý muž z Klatovska, který řídil vozidlo zn. Fiat Punto. Podrobil se dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 1,52 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
    V neděli ve 14.20 hodin byl v Klatovech na ulici K Letišti kontrolován řidič 42 letý muž z Klatovska, který řídil vozidlo a na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, kdy alkoholtester zjistil 0,38 promile alkoholu.
      V Klatovech na ulici Domažlická byl kontrolován ve 13.40 hodin další řidič 24 letý muž z Klatovska, který řídil vozidlo zn. Audi. Muž se podrobil testu na užití návykových látek a tento byl pozitivní, odmítl lékařské vyšetření.
Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy.
     Po osmnácté hodině byl kontrolován další řidič v ulici Masarykova muž ve věku 53 let z Klatovska, který řídil vozidlo zn. Seat. Dechovou zkouškou bylo zjištěno 0,15 promile alkoholu.
V posledních třech případech jsou muži podezřelí ze spáchání přestupku, které budou předány na městský úřad k dalšímu opatření.
 
 

vytisknout  e-mailem