Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řidiči pozor

Táborsko – Námraza na silnicích. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V důsledku dnešního ranního sněžení nastaly na Táborsku komplikace v dopravě. Od půl osmé hodiny ranní přijali policisté informace o problematicky sjízdných či zcela nesjízdných úsecích silnic, a to zejména na Bechyňsku, Malšicku, Opařansku, Chotovinsku, Mladovožicku, Sezimovoústecku a dokonce i přímo ve městě Táboře. Na všechna problémová místa okresu vyjíždí technika SÚS.   

Během necelé následující hodiny pak policisté vyjeli k šesti dopravním nehodám, a to jak střetům vozidel, tak k havárií, kdy řidiči neudrželi své vozy na silnicích a sjeli mimo komunikace, kde narazili do stromů či oplocení přilehlých objektů. V rámci monitoringu situace pak policisté zaznamenali celou řadu dalších drobných kolizí, nepodléhajících povinnosti hlásné dopravní nehody, které si řešili řidiči sami sepsáním europrotokolů. Nehody se zatím naštěstí obešly bez újmy na zdraví či životech osob.

Na uvedenou situaci upozorňujeme a nabádáme řidiče ke zvýšené opatrnosti a zejména přizpůsobení rychlosti svých vozů povětrnostním podmínkám a stavu a povaze vozovky. Obdobné upozornění platí i pro cyklisty a chodce.

Stav k 09:00 hodin.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

23. listopadu 2015  

 

vytisknout  e-mailem