Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidiči pozor, děti pozor!

KRAJ – Chování dětí bývá někdy nevypočitatelné. 

Po dvou měsících prázdnin jsou ulice opět plné dětí. I po více jak měsíční školní docházce jsou však některé děti stále duchem na prázdninách, v módu roztěkanosti a divokosti. Motoristé a účastníci silničního provozu by měli být o to více ostražití. Kromě silnice a bezprostředního dění v silničním provozu by měli zpozornět a sledovat také dění na chodnících a to nejen u škol, ale také například v blízkostí sídlišť, hřišť či zastávek hromadné dopravy.  Děti totiž úplně nedokáží odhadnout rychlost vozidla, bezpečnou vzdálenost a často se ani nerozhlédnou na obě strany.

Na území Královéhradeckého kraje došlo od začátku roku celkem k devadesáti nehodám s chodci, přitom téměř každá pátá byla s dítětem, kdy v 85% případů dítě nehodu zavinilo. Naštěstí tyto nehody neměly ve většině případů vážné následky, nicméně podobné střety mohou často končit fatálně.

O velkém štěstí můžeme mluvit v souvislosti se záběry na videu. Přestože došlo ke střetu, kdy bezprostředně před projíždějící vozidlo náhle dítě vběhlo, incident se naštěstí obešel bez jakéhokoliv zranění a škody na majetku. Přestupkové jednání nezletilé policisté z důvodu jejího věku odložili. 

por. Ing. Eliška Pospíšilová
13.10.2023, 10:15
 

vytisknout  e-mailem