Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidiči si za jízdy přesedli

Hradec Králové - Ujížděli před policejní hlídkou, policistu téměř porazili 

Včera 21. 3. 2012 krátce po deváté hodině večerní si dopravní policisté v ulici u Náhona v městské části Hradce Králové -  Borovinka  všimli vozidla, které nedaleko jejich stanoviště zastavilo a po chvíli se zase rozjelo. Policisté se rozhodli osobní vozidlo značky Citroen Berlingo zkontrolovat. Dali světelné znamení k zastavení jak baterkou, tak blikajícím majákem na policejním vozidle. Přijíždějící auto zpomalilo, ale asi 15 m před policistou náhle přidalo. Jen díky dobré reakci policisty ho auto neporazilo, stihl uskočit mimo vozovku.  Policisté začali ujíždějící auto pronásledovat. Auto nereagovalo na znamení k zastavení, na silnici kličkovalo a znemožňovalo předjetí policejním vozem.  Pak náhle vyjelo na nezpevněnou krajnici a v té chvíli se podařilo policistům zamezit řidiči pokračování v jízdě.
Policisté vyzvali celou osádku vozidla k vystoupení a předložení dokladů. Ve vozidle cestovalo pět mladých lidí ve věkovém rozmezí od 20 do 23 let. Na základě výpovědi osádky policisté zjistili, že  si řidič se spolujezdecem během jízdy vyměnili místo, protože 23letý muž, který s autem před policisty ujížděl, nikdy nevlastnil řidičský průkaz a byl navíc pravděpodobně pod vlivem návykové látky, což lze s určitostí říci až na základě provedeného znaleckého posudku.
V současné době je umístěn v cele předběžného zadržení a čeká na sdělení obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu po prokázání hrozí až 6 let odnětí svobody. Dvacetiletému mladíkovi, který si s ním vyměnil pozici, hrozí v přestupkovém řízení  pokuta do výše 2.500 korun. 

por. Iva Kormošová
22.3.2012, 13:27

 

vytisknout  e-mailem