Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči stále nedodržují rychlost

ZNOJEMSKO: Další dva dostali pokutu dva a půl tisíce korun. 

     Mnoho řidičů nerespektuje maximální dovolenou rychlost jízdy. Týdně přistihneme několik desítek těchto neukázněných účastníků silničního provozu. Je nutno připomenout, že se tím dopouštějí přestupku a vedle pokuty jim hrozí zápis bodů do evidenční karty a v některých případech i zákaz činnosti. 
     Překročí-li nejvyšší dovolenou rychlost v obci o méně než 20 km/h nebo mimo obec o méně než 30 km/h, na místě mu bude uložena bloková pokuta až tisíc korun a do karty řidiče jsou vyznačeny dva body.
     Jestliže překročí nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 20 km/h a více nebo mimo obec o 30 km/h a více, musí řidič počítat s blokovou pokutou až dva a půl tisíce korun a třemi body. Kdo se tohoto přestupku dopustil během dvanácti po sobě jdoucích měsíců opakovaně, nelze již řešit na místě blokovou pokutou. Tyto přestupky oznamujeme k projednání na městských úřadech. Za recidivu hrozí i zákaz činnosti od jednoho měsíce do šesti měsíců.
     Tomu, kdo překročí nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40 km/h a více nebo mimo obec o 50 km/h a více, nemůžeme uložit blokovou pokutu. Ve správním řízení mu hrozí pokuta pět až deset tisíc korun a zákaz činnosti na šest měsíců až jeden rok.
     Od začátku týdne jsme uložili dvě blokové pokuty dva a půl tisíce korun. Ve čtvrtek ráno po sedmé hodině jel obcí Olbramkostel rychlostí 85 km/h čtyřiačtyřicetiletý muž z našeho regionu ve Škodě Octavia. Ještě vyšší rychlost jsme zaznamenali v pondělí v obci Grešlové Mýto. Padesátiletému muži z Prahy v osobním autě Land Rover jsme před druhou hodinou odpolední naměřili 90 km/h. 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 21. února 2014

vytisknout  e-mailem