Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči ujeli od několika dopravních nehod

TACHOVSKO - Policisté se s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost.  

     Tachovští dopravní policisté hledají svědky šesti nehod, které se v uplynulých dnech staly na Tachovsku.

     První nehoda se stala mezi 18. a 20. listopadem letošního roku v Tachově. Na parkovišti ve Školní ulici poškodil dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem zaparkované osobní vozidlo Renault Megane. Viník z místa nehody ujel.

     Druhá nehoda se stala 21. listopadu 2015 v Plané. Z dosavadního šetření vyplývá, že po ulici Dukelských hrdinů jel s osobním vozidlem Peugeot 20letý řidič, kterému při projíždění křižovatky s ul. Sadová vjelo do jízdní dráhy osobní vozidlo a ohrozilo jej. Řidič peugeotu na uvedenou situaci zareagoval stržením vozidla vpravo, kde najel na betonový obrubník. Řidič druhého vozidla měl opodál zastavit, z vozidla měli vystoupit dva cestující a řidič pak pokračoval dál ve směru do ul. Sadová. Neznámé vozidlo mělo být tmavě zelené barvy, typ sedan, zřejmě značky Ford Mondeo. Dle sdělení svědkyně mělo mít poškozené zadní levé světlo. Co se týká cestujících, kteří z vozidla vystoupili, mělo se jednat o dva starší muže, jeden k chůzi používal hůl. Oba z místa okamžitě odešli.

     Další nehoda se stala 23. listopadu letošního roku kolem 8:10 hod. na silnici II/198 u obce Pernolec. Od Částkova jel po uvedené komunikaci s nezjištěným vozidlem neznámý řidič, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a při projíždění mírné levotočivé zatáčky na zasněžené vozovce nezvládl řízení, auto uvedl do smyku a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde poškodil elektrický ohradník. Po nehodě řidič z místa nehody ujel. Provedeným šetřením policisté zjistili, že se v uvedenou dobu v místě pohybovalo vozidlo značky Škoda Octavia, barva šedá, typ sedan. Registrační značka obsahovala písmeno „B“.

     O dva dny déle, tj. 25. listopadu, se stala další dopravní nehoda v Tachově. Na parkovišti u obchodu Lidl poškodil dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem mezi 15:15 hod. a 15:25 hod. zaparkované osobní vozidlo Opel Astra. I tento řidič z místa nehody ujel.

     Pátá nehoda, kdy se policisté s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost, se stala 26. listopadu 2015 kolem 22:05 hod. na křižovatce místní komunikace (vedoucí k firmě Rotarex) a komunikace II/198. Z dosavadního šetření vyplývá, že po místní komunikaci ve směru k hlavní silnici jel řidič s osobním vozidlem Škoda Fabia, se kterým chtěl odbočovat vpravo směrem na Tachov. Ve chvíli, kdy začal odbočovat, jej mělo zprava předjíždět osobní vozidlo Citroen, se kterým došlo k bočnímu střetu. Po nehodě oba řidiči na místě zastavili a vystoupili z vozidel, řidič citroenu však po chvíli odjel, aniž by se s druhým účastníkem dohodl na dalším postupu. Na základě získaných informací se tachovským dopravním policistům podařilo řidiče citroenu i vozidlo vypátrat. V tomto případě policisté hledají svědky uvedené kolize.   

     Poslední nehoda se stala 27. listopadu letošního roku mezi 16:30 hod. a 16:45 hod. na parkovišti u obchodního domu Tesco, nebo mezi 16:45 hod. a 17:00 hod. na parkovišti u obchodního centra Kaskády. Na jednom z parkovišť poškodil dosud neznámý řidič zaparkované osobní vozidlo BMW a z místa nehody ujel. Majitel vozidla BMW zjistil poškození až po příjezdu do místa bydliště, proto nemohl místo události konkretizovat.

     Tachovští dopravní policisté žádají občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, jež by napomohly jejich řádnému prošetření a ustanovení viníků, aby se jim ozvali na tel.: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na tel.: 974 322 015 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušová
2. 12. 2015

 

 

vytisknout  e-mailem