Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči ujíždí od nehod

BLANSKO-VYŠKOV: Policisté proto žádají svědky o pomoc. 

   Stále častěji se policisté při vyšetřování dopravních nehod setkávají s nezodpovědností řidičů, kteří ujedou z místa, aniž by se spojili s majitelem poškozeného vozidla nebo přivolali policii. Jen na Vyškovsku v současné době šetří dvě tyto nehody. Jedna z nich se stala ve středu 26. března mezi čtvrt na čtyři a pátou hodinou odpolední. Dosud neznámý řidič narazil ve Vyškově, v ulici Smetanovo nábřeží do zaparkovaného auta značky Ford Escort. Aniž by nehodu ohlásil, z místa nehody ujel. Na zaparkovaném autě přitom vznikla škoda za asi 3 tisíce korun.

   Podobná nehoda se stala v noci na středu 26. března v obci Otnice, kde nezjištěný řidič v přesně nezjištěné době od devíti hodin od večera do šesté hodiny ranní narazil s autem v ulici Na konci nejprve do kamenné zídky domu a poté ještě do dvou plastových kontejnerů. Způsobil tak škodu za nejméně 12 tisíc korun. Z místa nehody taktéž ujel, aniž by přivolal policisty.

   Vzhledem k tomu, že policisté po obou neznámých řidičích v současnosti pátrají, prosí o pomoc případné svědky nehod nebo kohokoliv, kdo si všiml řidičů nebo vozidel, jež se na místech v daných dobách pohybovali, aby se nám ozvali buď na linku 158 nebo přímo na dopravní inspektorát na telefon 974 639 251.

    por. Mgr. Iva Šebková, 27.3.2014

vytisknout  e-mailem