Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči v noci na sobotu jezdili opilí

BLANENSKO: Policisté vyhlásili akci Síto. 

     Na každé výjezdové komunikaci z města Blanska bylo možné v noci na sobotu 20. února natrefit na policejní hlídku. Policie totiž na tuto noc vyhlásila policejní akci Síto, jejímž cílem bylo odhalovat pachatele trestné činnosti, pátrat po hledaných osobách a pohřešovaných věcech a v neposlední řadě co nejvíce eliminovat nežádoucí faktory podílející se na vzniku dopravních nehod a závažných přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, mezi které patří například požívání alkoholu nebo jiných návykových látek za volantem.

    Rozsáhlé silniční kontroly, na které se podílelo téměř 40 policistů jak z Blanenska, tak i ze Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje a dalších útvarů, ukázaly, že řidiči na Blanensku si z požití alkoholu před jízdou přílis hlavu nedělají. U pěti řidičů, které policisté zastavili, totiž byla dechová zkouška pozitivní. Jeden z nich, řidič Škody 120, měl v dechu dokonce 1,22 promile a je tak podezřelý ze spáchání trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

    Kromě opilých za volantem kontroly odhalily například osm řidičů, kteří nepoužili při jízdě bezpečnostní pásy, dalších sedm řidičů vyjelo na silnici s auty ve špatném technickém stavu, pět řidičů jelo rychleji než mělo podle předpisů. Policisté zkontrolovali téměř pět set vozidel, zjistili 31 přestupků a uložili blokové pokuty v celkové výši 20 600,- Kč.

    Během akce se část policistů zaměřila ještě na kontrolu rekreačních chatových oblastí okolo Blanska, tedy na oblasti Bačina, Hluchov a Češkovice. Policisté tam zkontrolovali 58 chat. Zaměřili se především na to, zda se v chatových oblastech nepohybují neznámé osoby a zda se do některé z chaty nepokusil někdo dostat.

vytisknout  e-mailem