Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řidiči z místa dopravních nehod ujíždějí stále častěji

BŘECLAVSKO: Další dvě nehody prošetřují policisté. 

Břeclavsko - Stále častěji se dopravní policisté na Břeclavsku setkávají s případy, kdy řidič odjede od nehody, kterou zavinil.  Poslední dvě události jsou toho důkazem. I když dopraváci provedli veškeré nezbytné úkony, nepodařilo se jim během prvotního šetření ustanovit pachatele. Z tohoto důvodu žádáme občany o spolupráci.

První nehoda se stala dne 11. 12. mezi obcemi Starovičky a Šakvice. V blízkosti železničního přejezdu nezvládl řidič  na zasněžené vozovce řízení osobního vozidla a narazil do zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu. Podle zjištěných informací by se mohlo jednat o řidiče osobního auta Škoda Octavia modré metalízy. Pokud by k této události mohli svědci poskytnout jakékoliv bližší údaje, uvítáme je na telefonním čísle 974 632 250.
Další nehoda se stala tentýž den – také v úterý 11. 12. v 16.40 hod. Na silnici mezi obcemi Starovičky a Hustopeče projížděl řidič s nákladní soupravou. V protisměru vyjelo osobní vozidlo, které se na zasněžené vozovce dostalo do smyku a roztočilo se. Došlo k nárazu, a přestože řidič z osobáku vystoupil a dohodl se s poškozeným, že sepíší euroformulář, místo toho nasedl do vozidla a ujel. Také k této události uvítají policisté bližší podrobnosti. Občané se mohou obrátit na stejnou telefonní linku, jako v předcházející výzvě.
Za ochotu a pomoc policisté předem děkují.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 19. 12. 2012

výzva DN.wav

vytisknout  e-mailem