Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči zpomalte!

LITOMĚŘICE – Během týdne již druhá smrtelná dopravní nehoda 


Během víkendu vyjížděli dopravní policisté k 16 dopravním nehodám. Jedna z nehod skončila smrtelným zraněním účastníka dopravní nehody, jedna osoba utrpěla těžké a dvě lehká zranění. Celková škoda je odhadnuta na 603 tisíc korun. Nejčastější příčinou nehod byla nepřiměřená rychlost a také alkohol, který byl zjištěn u tří havarujících řidičů!
 

Dopravní nehoda se smrtelným zraněním
V neděli ve večerních hodinách došlo na silnici II. třídy č. 240 mezi obcemi Hradec a Horní Vysoká k dopravní nehodě se smrtelným zraněním. 29letý řidič jedoucí ve vozidle značky Peugeot se při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal do smyku a sjel do silničního příkopu. S vozidlem narazil do betonového mostku a následně do stromu. Osoba sedící vpředu na místě spolujezdce svým zraněním na místě podlehla. Řidič utrpěl těžké zranění a další dva spolujezdci utrpěli zranění lehká. Předběžnou příčinou nehody je nepřiměřená rychlost jízdy.
 

Alkohol za volant nepatří!
Další havárie se udála v sobotu v dopoledních hodinách mezi obcemi Litoměřice a Hlinná. V tomto případě byla jako předběžná příčina stanovena nepřiměřená rychlost jízdy a alkohol. Řidič při průjezdu zatáčkou sjel do příkopu, kde se vozidlo převrátilo. Řidič utrpěl lehká zranění a při dechové zkoušce mu policisté naměřili 0,85 promile alkoholu v dechu.
 

Podobný scénář se opakoval u obce Čížkovice. Řidička jedoucí ve vozidle značky KIA při řízení vozidla držela v ruce mobilní telefon. Vyjela s vozidlem mimo komunikaci, kde narazila do mostku a následně do oplocení u domu. Vozidlo se následně přetočilo a zůstalo zaklíněno v silničním příkopu. Řidička se na místě nehody podrobila dechové zkoušce na alkohola nadýchala 1,43 promile.
Příčiny a okolnosti dopravních nehod jsou předmětem šetření policie.

11. 6. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem