Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidička byla obviněna

HORAŽĎOVICE - K dopravní nehodě došlo v měsíci říjnu loňského roku. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování dopravní nehody, ke které došlo v Horažďovicích dne 18. října loňského roku.

Od komisaře převzala usnesení o zahájení trestního stíhání devatenáctiletá žena z obce na Horažďovicku, která byla obviněna z přečinů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

Žena jela s vozidlem značky VW Polo po ulici Komenského ve směru od Strakonic na Malý Bor. Ve 14.37 hodin, před přechodem pro chodce nedala přednost chodkyni, která vedla jízdní kolo. Vozidlo narazilo do jízdního kola, a poté došlo k pádu sedmdesátileté místní ženy, kterým si způsobila zranění.

Žena ublížila z nedbalosti poškozené, kdy porušila důležitou povinnost podle zákona o provozu na pozemních komunikacích. V uvedeném právním předpisu je uvedeno, že řidič nesmí ohrozit nebo omezit chodce, který přechází pozemní komunikaci po přechodu pro chodce nebo který zjevně hodlá přecházet pozemní komunikaci po přechodu pro chodce, v případě potřeby je řidič povinen i zastavit vozidlo před přechodem pro chodce.

Dále po dopravní nehodě s její účastí, neposkytla ženě, která utrpěla újmu na zdraví, potřebnou pomoc.

Po dopravní nehodě se řidička viděla, že chodkyně odešla i s jízdním kolem na chodník a domnívala se, že naznačuje, aby odjela.

Poškozená později vyhledala lékařské vyšetření. Policisté si od soudního znalce vyžádali lékařský posudek.

nprap. Ladmanová Dana

29. dubna 2020 

vytisknout  e-mailem