Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řidička dala příležitost zloději

Opětovné vloupání do vozidel, odnesl si stavební materiál za více jak 30 tisíc Kč, popíjel přímo v prodejně a napadl ostrahu a další 

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý pachatel dne 14.4.2009 okolo 17,00 hodin bez poškození překonal zajištění pravých předních dveří osobního vozidla Škoda Forman, které měla majitelka v uvedenou dobu odstavené na parkovišti u obchodního domu na ulici Opavské v Krnově. Následně pachatel ze sedačky vozidla odcizil koženou dámskou kabelku, ve které se nacházela nabíječka k mobilnímu telefonu a peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí ve výši okolo 500 Kč. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení.
Vzhledem k tomuto případu opětovně upozorňujeme občany, aby nedávali příležitost pachatelům krádeží vloupáním do zaparkovaných vozidel tím, že své osobní věci ( kabelky, nákupní tašky, bundy, batohy, zboží atd. ) ponechají viditelně a bez dohledu odloženy ve svých vozidlech.           
 
                                                              
 
Odnesl si stavební materiál za více jak 30 tisíc Kč
V období od 1.3.2009 do 9.4.2009 v obci Zátor vnikl dosud neznámý pachatel do objektu užívaného jako sklad stavebního materiálu a nářadí, který se nachází na neoplocené parcele. Odkud pachatel odcizil izolační vatu, hliníkový žebřík a elektrickou kladku. Majiteli tak svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši okolo 32 tisíc Kč. 
 
Popíjeli alkohol přímo v prodejně, napadení ostrahy 
Dne 14.4.2009 v 19,00 hodin bylo přijato oznámení, že v obchodním centru v Bruntále se nachází agresivní osoba, která napadá ostrahu prodejny. Na místo přijela policejní hlídka, která zjistila, že se zde nachází podnapilý muž, který společně s dalšími dvěma muži, vypili v prodejně láhev alkoholického nápoje, kterou si vzali přímo z regálu. Následně oba mužovi společníci z místa utekli a muž byl zadržen ostrahou prodejny, kterou napadl a jednomu z členů ostrahy, způsobil poranění nosu. Agresivní muž při tomto incidentu rovněž utrpěl poranění v obličejové části. Muži bylo při šetření naměřeno orientační dechovou zkouškou 1,80 promile alkoholu v dechu. Následně byl hlídkou OOP ČR Bruntál zajištěn a převezen na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Bruntále. Po ošetření byl eskortován do PAZS v Opavě.   
                                              
 
Zaplatil za nealko nápoj a pod bundou se snažil odnést láhev s alkoholem
Dne 24.3.2009 okolo 19,00 hodiny v obchodním domě v Bruntále využil 19letý mladík nestřeženého okamžiku a z regálu vzal láhev s alkoholem v hodnotě 135 Kč, kterou skryl pod své oblečení. U pokladny následně zaplatil pouze jednu láhev nealkoholického nápoje, kterou měl v nákupním vozíku. Při svém odchodu byl kontrolován pracovníkem ostrahy prodejny. Mladík byl vyzván k vrácení odcizené láhve s alkoholickým nápojem, kterou dobrovolně vydal. Krádež byla oznámena na Městskou policii Bruntál a následně na OOP ČR Bruntál. U mladíka byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol, která vykázala hodnotu 1,94 promile. Šetřením se zjistilo, že mladík byl již v minulosti rozhodnutím OS Bruntál s nabytím právní moci dne 10. 6. 2006 odsouzen k odnětí svobody podmíněně v délce 18 měsíců se zkušební dobou 10. 6. 2008, kdy zkušební doba byla na základě usnesení OS Bruntál prodloužena až do 10. 6. 2009.
Dne 14. 4. 2009 bylo podezřelému sděleno podezření z trestného činu krádeže. Ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
 
Odcizení motorové pily z vozidla
Policisty ve Vrbně pod Pradědem dne 14.4 2009 byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci podezření z trestného činu krádeže, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel tím, že dne 14.4.2009 v době okolo 13,00 hodin ve Vrbně pod Pradědem ze zaparkovaného osobního motorového vozidla Dacia Logan odcizil motorovou pilu, která byla uložena v zavazadlovém prostoru uvedeného vozidla. Odcizením motorové pily vznikla stavební firmě škoda v celkové výši okolo 10 tisíc Kč.                                                  
                                                            
                                                                    
 
Řidička se snažila zamezit střetu se zvěří, skončila ve svodidlech
Dne 14.4. 2009 okolo 16,15 hodin na silnici mezi obcemi Nová Pláň a Roudno došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Renault Megane a pevnou překážkou - svodidly za okrajem komunikace. Řidička jedoucí ve směru od obce Nová Pláň se lekla lesní zvěře, která přebíhala komunikaci z levé strany. Prudce vybočila vpravo, nezvládla řízení a narazila pravým bokem vozidla do svodidel za pravým okrajem komunikace.
Při nehodě nedošlo ke zranění osob ani zvěře. Orientační dechová zkouška byla u řidičky provedena s negativním výsledkem. Při nehodě došlo k poškození vozidla Renault ve výši okolo 130 tisíc Kč. K poškození svodidel nedošlo.
 
 
vrchní inspektor nprap. Ing. Křištofová Ivana
 
 
 

vytisknout  e-mailem