Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Řidička nerespektovala "stopku"

JIHLAVSKO: Žena nebyla připoutaná bezpečnostními pásy 

Policisté z dopravního inspektorátu územního odboru Jihlava vyjížděli v pondělí 17. června v půl sedmé večer k dopravní nehodě, která se stala na silnici II/602 před odbočkou na obec Bradlo. Dvaapadesátiletá řidička osobního automobilu značky Peugeot 206 přijížděla ke křižovatce ve směru z místní komunikace z obce Velký Beranov a jela po vedlejší pozemní komunikaci. Tato silnice byla označená dopravní značkou „stůj, dej přednost v jízdě“.
 
DN - Jihlavsko 1DN - Jihlavsko 1
Při vjíždění na hlavní silnici na ni vjela na ve chvíli, kdy po hlavní pozemní komunikaci jel ve směru jízdy od Ždáru nad Sázavou směrem na Jihlavu jel osobní automobil značky Škoda Octavia a došlo k jejich střetu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, která byla leteckou záchrannou službou transportována na ošetření do Fakultní nemocnice Brno - Bohunice. Ke zranění jiných osob nedošlo.
DN - Jihlavsko 2DN - Jihlavsko 2
 
Dechová zkouška byla provedena u obou řidičů a její výsledek byl negativní. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech dosáhla částky 140 000 korun. Policisté při vyšetřování okolností nehody zjistili, že řidička nebyla z jízdy připoutaná bezpečnostním pásem.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
18. červen 2013

vytisknout  e-mailem