Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidička rekordmanka

ÚSTÍ NAD LABEM - Při dechové zkoušce jí policisté naměřili přes 3 promile alkoholu. 

V neděli krátce po šesté hodině večer kontrolovala policejní hlídka v ulici Bělehradská 37letou řidičku vozidla Opel Corsa. Při této kontrole řidička jevila známky opilosti, což také potvrdila pozitivní dechová zkouška s výsledkem 3,03 promile alkoholu v dechu. Řidička následně skončila v policejní cele.

Krádež vozidla
Krásnobřezenští policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle, které bylo zaparkováno v ulici Neštěmická. Jedná se o vozidlo Mercedes Benz, bílé barvy, rz: 6U9 21-39. Majiteli tak vznikla škoda kolem 150 tisíc korun.

Vloupání do sběrny
Dosud neznámý pachatel v průběhu noci z 20.-21.4. vnikl na pozemek sběrných surovin v obci Libouchec, kde se následně vloupal do části haly a odcizil 143 kilogramů mědi. Svým jednáním způsobil výkupně škodu kolem 18 tisíc korun.

Dvě nehody pod vlivem alkohlu
K první dopravní nehodě došlo v sobotu krátce po osmé hodině ráno, kdy 34letý muž usnul za volantem vozidla Š-Octavie a na Střekově v místech křižovatky s ulicí Litoměřická x Koperníkova narazil do kamenné zídky. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Policisté na místě u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,43 promile alkoholu.
K druhé dopravní nehodě došlo v tu samou dobu na Severní Terase v ulici Ježkova, kde 30letý řidič vozidla Š-Forman zajížděl do řady zaparkovaných vozidel, kdy nezvládl řízení a přední částí narazil do zadní části stojícího vozidla. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,51 promile alkoholu.
Oba řidiči jsou v současné době podezřelí z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 23.4.2012
 

vytisknout  e-mailem