Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidička skončila s autem v potoce

VSETÍNSKO: Dalšímu řidiči vběhla do cesty srna.  

Během včerejšího dne nedošlo na silnicích Vsetínska k vážným dopravním nehodám. Policisté zaznamenali šest kolizí, které zadokumentovali jako přestupky. Hrozivě vypadající nehoda, která se naštěstí obešla bez zranění, se stala včera o půl jedné odpoledne na místní komunikaci v Zubří. Třicetiletý místní řidič dostal se Škodou Octavia na zledovatělé komunikaci smyk. Po přejetí do protisměru se střetl s vozidlem Citroen, které se po srážce dostalo taktéž do smyku. Řidička Citroenu skončila s autem v místním potoce. Šoférovi z „oktávky“, který střet zavinil, se zřejmě velmi ulevilo, když zjistil, že se třicetiletá řidička dostala z vozidla ven sama a nemá žádné zranění. Nicméně pokutě se nevyhnul – dostal za 1 000 korun.
 
Srna po střetu utekla
 
Dopravní komplikaci včera způsobila sedmatřicetiletému řidiči z Hovězí srna. Nečekaně mu vběhla do jízdní dráhy večer krátce po desáté, když projížděl po silnici I/57 od Vsetína k Ústí. Na Hyundai mu způsobila škodu za 10 000 korun. Srna z místa utekla.
 
Řidiči bourali kvůli srnám, psům a divokému praseti
 
Od začátku letošního roku evidujeme 22 střetů se zvěří. Šestnáctkrát se řidičům připletla do cesty srna, pětkrát pes a jednou dokonce divoké prase. To srazila nakonec dvě auta. Prase totiž vběhlo do jízdní dráhy, na silnici první třídy v Jablůnce,  řidiči v Citroenu. Auto odhodilo zvíře do protisměru, kde ho ještě srazil řidič s Hyundaí. Pro zraněné prase si přijel hospodář. Srážky se zvěří dopravní policisté podle zákona o přestupcích odkládají.

 

17. prosince 2010, por. Mgr. Lenka Javorková

havárie v Zubříhavárie v Zubří

vytisknout  e-mailem