Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řidička střet s vlakem nepřežila

V pondělí dne 11. srpna krátce po půl jedenácté večer došlo v Praze 6 - Liboci k tragické události. Na železničním přejezdu zde přišla o život teprve dvacetiletá řidička vozidla Opel Astra. 

Asi pět minut po půl jedenácté večer projížděla mladá žena ve vozidle Opel Astra ulicí U Stanice ve směru jízdy od ulice U Kolejí. Při vjíždění na tamní nechráněný železniční přejezd se ale pravděpodobně plně nevěnovala řízení a vjela na koleje, kde se střetla s právě projíždějícím osobním motrovým vlakem. Ten přijížděl ve směru jízdy od stanice Veleslavín směrem do stanice Ruzyně. Následky této nehody byly tragické. Dvacetiletá řidička přišla na místě o život. Na vlaku a vozidle vznikla hmotná škoda asi 130 tisíc korun. Orientační dechová zkouška u jednačtyřicetiletého strojvedoucího byla negativní. Technická závada jako příčina nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. ˇ

Z předběžných policejních šetření na místě bylo zjištěno, že řidička vjela do prostoru kolejiště v době, kdy byla dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly. Bližší okolnosti celé této tragické události jsou v současné době předmětem dalšího policejního šetření.

vytisknout  e-mailem