Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidička vjela do dráhy jiného vozu

NÁCHODSKO – Při nehodě to vypadalo jako na kuželkách. 

Na první pohled úsměvnou nehodu vyjížděli řešit dopravní policisté první červnový den do Jaroměře. Ve čtvrtek 1. 6. 2017 krátce po osmnácté hodině odpoledne vyjížděla řidička s vozem Peugeot 206 od okraje vozovky v ulici na Valech a zřejmě přitom přehlédla souběžně jedoucí vůz Kia.

Do vozidla bočně narazila a její vůz byl odmrštěn vpravo, kde svým pravým rohem ještě narazil do jiného zaparkovaného vozu Peugeot 307. Výsledkem nehody, při níž si minimálně řidička „dvě stě šestky“ musela chvíli připadat jako na kuželkách, byly naštěstí jen pomačkané plechy všech tří zúčastněných vozidel. Celkové hmotná škoda byla vyčíslena na 55.000 korun. Dechová zkouška neodhalila žádné požití alkoholu. Přesto však nehoda byla tak trochu zbytečná. Řidičce, které dopravní policie uložila za nepozornost a zavinění nehody blokovou pokutu ve výši 1.000 korun, by pomohlo delší a pozornější rozhlédnutí.

V nastávajícím letním počasí dopravní policisté varují – teplé počasí otupuje pozornost a zpomaluje reakce na vzniklé situace. Řidičům policisté doporučují větší příděl tekutin, delší přestávky a nepřeceňování svých sil. Ze statistik dopravních nehod jednoznačně vyplývá, že v letních měsících stoupá počet dopravních nehod z únavy i nepozornosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
2. 6. 2017 v 14:30

vytisknout  e-mailem