Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidičů "pod vlivem" na silnicích neubývá

RYCHNOVSKO - Za volantem alkohol i drogy. 

V síti policistů Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou uvízli o víkendu dva řidiči, kteří za volant usedli pod vlivem návykové látky.

Do cíle své cesty nedojela v sobotu odpoledne řidička vozu zn. Citroën Saxo. Hlídka Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou se na třiadvacetiletou ženu zaměřila poté, co její jízdu na silnici č. I/14 vyhodnotila jako nejistou a nestandardní. Policejní instinkt neselhal a v Solnici po zastavení prostřednictvím modrých výstražných světel a červeného nápisu "Stop policie" muži zákona dechovou zkouškou u řidičky  naměřili 1,48 promile alkoholu v dechu. Na místě jí zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V neděli ve 20:48 zastavila hlídka rychnovských policistů ve městě řidiče vozidla zn. Škoda Octavia. Ten před jedním z místních marketů stál na místě, kde je zákaz zastavení. Při vyjíždění ho proto hlídka zastavila předepsaným způsobem s modrými majáky a červeným nápisem "Stop" a provedla u něj běžnou silniční kontrolu. Ta ale skončila s pozitivním výsledkem u testu na kontrolu užití návykových látek. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a moči jednačtyřicetiletý řidič z Prahy odmítl. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Přestupek bude postoupen správnímu orgánu.

por. Mgr. Alena Kacálková
29. září 2014

 

vytisknout  e-mailem