Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil, ač neměl

LITOMĚŘICE – Za volantem přes dva zákazy a pod vlivem… 

Na sklonku uplynulého týdne ve večerních hodinách policisté kontrolovali v Litoměřicích vozidlo značky Peugeot, které řídil 34letý muž z Polepska. Řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Poté absolvoval test na návykové a psychotropní látky s pozitivním výsledkem na amfetamin. Následná kontrola ukázala, že řídí přes dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel. Další jízda mu byla zakázána a poté již následoval policisty na místní oddělení k dalšímu opatření. Podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu policisté sdělili ještě téhož dne. V případě soudem uznané viny mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 

Okna bez parapetů
Krádeží okenních parapetů se zabývají roudničtí policisté. O víkendu přijali oznámení, že z obytného domu v Roudnici nad Labem z oken vedoucích do ulice odcizil neznámý pachatel 4 kusy měděných parapetů. Škoda je vyčíslena na více než 6 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.
 

Odnesl autorádio i koření
V noci na pondělí vnikl neznámý lapka nezjištěným způsobem do osobního vozidla zaparkovaného na ulici před domem v Litoměřicích. Kromě autorádia odcizil nářadí, reflexní vesty, náhradní žárovky a také zde zanechaný nákup v tašce včetně několika balíčků koření. Celková škoda přesahuje 6 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
 

Litoměřice, 11. 6. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem