Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídil, ačkoliv nesměl

TRUTNOVSKO - Muž má na kontě již deset zákazů řízení. 

V sobotu (15.6.) dopoledne při dohledu nad veřejným pořádkem a BESIP si hlídka vrchlabských policistů u zimního stadionu ve Vrchlabí všimla zeleného motocyklu jedoucím po ulici Pražská směrem do centra města a jelikož měla podezření, že motorku řídí muž, který má zákaz řízení, rozhodla se ho zastavit. Motocyklista však na světelnou a zvukovou výzvu k zastavení nereagoval a v jízdě pokračoval. V ulici Labská náhle odbočil navzdory zákazu vjezdu do průjezdu domu, který projel. Policisté museli místo objet a motorkáře dostihli o pár desítek metrů dále. Jelikož muž nechtěl s policisty spolupracovat, museli ho zadržet a omezit na svobodě. Podrobili ho dechové zkoušce s negativním výsledkem. Orientačnímu testu na drogy i následnému lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit. 
Naposledy muže za řídítky motorky přistihli 20.5., kdy po pozitivním orientačním testu na drogy také odmítl lékařské vyšetření. Posléze mu bylo také sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Tento případ se však ještě u soudu nestihl dořešit. Aby nemohl pokračovat v trestné činnosti, policisté po předchozím souhlasu státního zástupce zajistili motorku, o jejímž osudu rozhodne soud.
Z karty řidiče policisté zjistili, že 41letý muž má již 11 zákazů řízení všech motorových vozidel, přičemž ten poslední 14měsíční měl vypršet až v listopadu 2024.
Policisté muži sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což může být v případě prokázání viny odsouzen až k 2 letům odnětí svobody.

por. Iva Kormošová
19.6.2024, 10.00

vytisknout  e-mailem