Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řídil, i když předtím pil

LIBERECKO - Policejní hlídka kontrolovala ve čtvrtek večer na Novovesku 66letého muže při řízení auta. Dechová zkouška u něj prokázala pití alkoholu před jízdou. Nyní muže čekají problémy, a navíc, už nemůže řídit. 

Zřejmě příliš radosti neměl z policejní hlídky 66letý muž, který jel Novou Vsí v osobním autě. Policisté z krajského dopravního družstva ho zastavili a provedli u něj běžnou silniční kontrolu. Už v té době ale muž věděl, že to pro něj nebude v žádném případě dobré. Potvrdilo se to u orientační dechové zkoušky, kterou měl pozitivní. Policisté mu naměřili bezmála jedno a půl promile alkoholu v dechu. S pozitivním výsledkem vyšly i opakované dechové zkoušky. Pro řidiče tím jízda skončila, neboť mu policisté další zakázali a navíc mu přímo na místě zadrželi řidičský průkaz.

Muž si tak svým vlastním přičiněním nepříjemně zkomplikoval život. Krom toho, že přišel o řidičský průkaz, naplnil také znaky skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, z kterého mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření. A co mu hrozí? Peněžitý trest, zákaz činnosti, nebo trest odnětí svobody až na jeden rok. Muž si už nyní určitě uvědomuje, že ho jeho nezodpovědnost stála opravdu hodě.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
14. 6. 2013

vytisknout  e-mailem