Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil i přes zákaz

TEPLICE - Mohl vydržet ještě několik dnů; Golfy v hledáčku zlodějů...  

Řídil i přes zákaz
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 29letý muž, kterého včera policisté kontrolovali při řízení auta. Muž má totiž uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který mu měl už za pár dnů skončit. Nevydržel ale čekat a sedl si za volant i přes zákaz. Pokud ho soudce uzná vinným z přečinu, ze kterého mu policisté sdělili podezření, může v krajním případě strávit až dva roky za mřížemi.
 
Golfy v hledáčku zlodějů
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích pokusil odcizit osobní vozidlo. Zloděj vnikl do zaparkovaného Volkswagenu, kde poškodil spínací skříňku, nastartovat se mu ale nepodařilo a majitel o vůz v hodnotě 30 tisíc korun nepřišel. Pachateli hrozí v případě dopadení za krádež ve stadiu pokusu až dvouleté vězení.
     To zatím neznámý lapka, který se o víkendu vydal do rajonu duchcovských policistů, byl úspěšnější. Zatím nezjištěným způsobem odcizil vozidlo VW Golf v hodnotě 70 tisíc korun, pokud se ho podaří dopadnout, může strávit za mřížemi až tři roky. Policisté z jednotlivých oddělení budou při vyšetřování spolupracovat a zabývat se i verzí, že má oba případy na svědomí stejný pachatel.
 
Zmizel počítač i se stolkem
     Notebook a konferenční stolek odcizil zatím neznámý pachatel v Teplicích. Zloděj se o víkendu vloupal do suterénu panelového domu, kde ze sklepní místnosti odcizil věci za 25 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená auta
     Dvě osobní auta vykradl v Řetenicích neznámý pachatel. Na cestě k zahrádkářské kolonii se po rozbití skleněné výplně vloupal do zaparkovaných vozidel, ze kterých odcizil autorádio a CD nosiče, celkovou škodu oznamovatelé vyčíslili na pět tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 
Z chaty odnesl nářadí
     Zahradní chatu v Duchcově vykradl neznámý pachatel. Po překonání vstupních dveří se vloupal do chatky a následně s pomocí odcizených klíčů vnikl do přístavku, ze kterého odcizil elektrické ruční nářadí a další věci za více jak deset tisíc korun. Pokud bude pachatel dopaden, bude se zodpovídat ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Na diskotéce se kradlo
     O mobilní telefon, finanční hotovost a platební kartu přišel návštěvník teplické diskotéky. Neznámý lapka využil nepozornosti poškozeného a z odložené bundy mu věci v hodnotě přes sedm tisíc korun ukradl. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ze které hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 23. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem