Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil i přes zákaz

TEPLICKO - Za volant si sedl i přes zákaz soudu, navíc byl pod vlivem drog; Před jízdou požil alkohol; Vandal poškodil auto... 

Řídil i přes zákaz

     Ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 44letý muž z Teplic. V pondělí před polednem ho v Trnovanech kontrolovali policisté za volantem osobního vozidla a při následné lustraci zjistili, že má soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2018. Navíc měl muž pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, na služebně mu bylo sděleno podezření z přečinu, za který mu hrozí až dva roky za mřížemi.

 

Před jízdou požil alkohol

     Až rok ve vězení by mohl strávit 29letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol. Po půlnoci ho mezi Bílinou a Teplicemi zastavili policisté z oddělení hlídkové služby a při kontrole mu naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Nezodpovědný řidič, který je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, byl zadržen a na noc „ubytován“ v policejní cele, po vystřízlivění s ním budou pokračovat další úkony trestního řízení.

 

Vandal poškodil auto

     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Oseku poničil cizí automobil. Pachatel do střechy vozidla zarazil krumpáč, který nechal na místě a utekl. Majitelka auta předběžně vyčíslila škodu na dvacet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení maximálně roční vězení.

 

Zloděj ukradl kola

     Škodu přes čtyřicet tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel, který se vloupal do přístavku a garáže u domu v Teplicích. Odnesl si tři jízdní kola, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí v případě dopadení až dva roky vězení, pátrají.

 

 

20. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem