Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil i přes zákaz

TEPLICKO - Navíc měl pozitivní drogový test; Ukradla oblečení a další zprávy.  

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 28letý muž, kterého v pátek odpoledne zastavila policejní hlídka v Proboštově. Nejen, že si sedl za volant vozidla, ačkoliv má soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Pokud bude uznán vinným, mohl by v krajním případě strávit až dva roky za mřížemi.

 

Ukradla oblečení

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže teprve 19leté ženě, která odcizila zboží v teplickém obchodním centru. V prodejně sportovního zboží si do tašky schovala značkové legíny, tílka, mikinu a bundu a s oblečením v hodnotě přes šest tisíc korun z obchodu odešla, aniž by zaplatila. Z lupu se ale dlouho netěšila, u východu z centra ji zadržela ostraha a přivolala policisty, kteří podezřelou převezli k výslechu. Ženě, která je „v podmínce“ a za majetkovou trestnou činnost už byla dvakrát odsouzena, hrozí v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

 

Před jízdou pili alkohol

     Až na rok do vězení může poslat soudce 39letého muže, kterého v noci z pátku na sobotu kontrolovala policejní hlídka za volantem osobního auta. Řidič měl 1,7 promile alkoholu v dechu, na místě byl zadržen a noc strávil v cele, ráno mu policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Stejný trest hrozí také 23letému muži, který v neděli odpoledne řídil osobní auto, ačkoliv před jízdou požil alkohol. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,3 promile alkoholu v dechu, také on už si převzal sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Zmizely dvě kamery

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil bezpečnostní kamery. Ze stěny budovy, kde sídlí poškozená firma, vytrhl dvě kamery v celkové hodnotě osmnáct tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Ukradená kola

     Dvě jízdní kola v hodnotě patnáct tisíc korun ukradl zatím neznámý pachatel v Teplicích. Z chodby domu odcizil pánské a dívčí horské kolo, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených bicyklech pátrají.

 

 

30. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem