Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil i přes zákaz

TEPLICKO - Za volantem neměl co dělat a ještě byl pod vlivem drog; Okrádají se i příbuzní... 

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 25letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv má uložen trest „zákaz činnosti“ spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Včera odpoledne v Háji u Duchcova narazil na hlídku oseckých strážníků, kteří ho při jízdě kontrolovali, přivolaní policisté pak zjistili, že kromě porušení trestu má navíc pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Na soud bude muž čekat na svobodě, v případě uznání viny může jít až na dva roky do vězení.

 

 Okrádají se i příbuzní

     Včera jsme informovali o případu krádeže peněz, které odcizil poškozené ženě vlastní bratr (více ZDE). Není to ale jediný případ, kdy se mezi sebou okradli příbuzní. Tepličtí policisté v uplynulých dnech sdělili podezření z přečinu krádeže 32letému recidivistovi, který během návštěvy v bytě svého bratra a jeho rodiny ukradl švagrové pět set korun. Vzhledem k výši způsobené škody by se jednalo o přestupek proti majetku, s ohledem na pestrou trestní minulost podezřelého, který byl v minulosti již jedenáctkrát odsouzen, byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, za který by ho mohl soudce v případě uznání viny poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

Vykradené sklepy

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do suterénu panelového domu. Ze sklepních kójí pak odcizil sadu kol z lehkých slitin včetně pneumatik, dětské jízdní kolo, vrtačku a další věci v celkové hodnotě deset tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

17. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem