Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil odcizené auto

TEPLICE - Zloděj nebyl žádný troškař; Neodevzdal zbraň... 

Zadržený nebyl žádný troškař
     Celkem ze čtyř krádeží byl obviněn muž, kterého policisté zadrželi v úterý v Teplicích. Vše začalo, když policejní hlídka kolem poledne kontrolovala osobní vozidlo Ford, které řídil 29letý muž. Provedenou lustrací totiž zjistili, že vozidlo bylo minulý týden odcizeno a bylo po něm vyhlášeno pátrání. V zavazadlovém prostoru auta navíc objevili tři balíky pletiva, které řidič se spolujezdcem chvíli před kontrolou odcizili v blízkých Kladrubech. Během vyšetřování se ukázalo, že zadržený se v polovině února vloupal do pneuservisu v Teplicích, kde vnikl do zaparkovaného vozidla, ze kterého následně odcizil 9 hliníkových disků na osobní vozidla a několik pneumatik, kdy způsobil škodu za 19 tisíc korun (o případu informovala teplická policie 22. 2. 2010). Minulý týden navíc odcizil v teplické firmě z neuzamčené kanceláře notebook a dva digitální fotoaparáty za necelých 28 tisíc korun.  Policistům se také doznal ke krádeži osobního vozidla Ford, ve kterém byl zadržen. Protože už má za sebou zkušenosti s paragrafy a v minulosti byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost, bylo jako krádež kvalifikováno i odcizení pletiva. Za uvedené trestné činy mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Spolujezdec z Litoměřic, se kterým společně ukradli pletivo za tři tisíce korun, se bude zodpovídat pouze z přestupku proti majetku.
 
Neodevzdal zbraň
     Odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem může být potrestán muž z Teplic, kterému policisté sdělili podezření z trestného činu nedovoleného ozbrojování. Od srpna 2008 do současné doby totiž neodevzdal na oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál svou střelnou zbraň, ačkoliv mu již v roce 2008 skončila platnost zbrojního průkazu. Taktéž na výzvy k navrácení zbraně nijak nereagoval, proto mu nyní hrozí vězení.
 
Řídil se zákazem
    Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý muž z Mostu, kterého přistihla policejní hlídka v Háji u Duchcova při řízení osobního vozidla zn. Opel. Při kontrole se ukázalo, že řidič má vysloven rozhodnutím Městského úřadu města Litvínov platný zákaz řízení motorových vozidel až do června letošního roku. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
V Teplicích 11. 3. 2010

vytisknout  e-mailem