Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídil opilý a ještě telefonoval

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič dostal kauci padesát tisíc korun. 

 

V tabulce zjištěných přestupků za uplynulý týden vede jednoznačně kolonka se špatným technickým stavem auta. Řidiči totiž jezdí s neúplnou povinnou výbavou. V mnoha případech policisté zjistili, že jim chybí např. lékárnička, reflexní vesta nebo výstražný trojúhelník. Naopak o hodně se snížil počet řidičů, kteří překračují nejvyšší povolenou rychlost. Přestupky, které se týkají alkoholu, zůstávají bohužel na stejném čísle jako minulý týden.

Sednout za volant po dvou litrech piva a půl litru tvrdého alkoholu se nezdráhal padesátiletý muž z Boršic u Blatnice. Dopravní policisté ho zastavili ve středu večer v Hluku v ulici Hlavní. Po kontrole dokladů následovala dechová zkouška, kdy přístroj ukázal hodnotu 2,81 promile alkoholu. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu podle zákona hrozí až rok vězení, včetně zákazu řízení.

Dalším takovým hříšníkem je třicetiletý muž z Buchlovic. Ten v sobotu v pravé poledne projížděl v Uherském Hradišti ulicí tř. M. Malinovského. Dopravní hlídka ho zastavila z důvodu, že telefonoval za jízdy. Muž nejen že telefonoval, ale také byl pod vlivem alkoholu. Policisté mu v dechu naměřili 1,34 promile alkoholu. Druhou dechovou zkoušku řidič odmítl, stejně jako odběr krve a moči. Proto mu byla uložena padesátitisícová kauce, kterou do dnešního dne nezaplatil. Policisté zajistili vozidlo technickým prostředkem, aby zabránili jeho odjezdu. Nyní je muž podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za který ho čeká pokuta a zákaz řízení.

O den později dostal šestitisícovou kauci další třicetiletý řidič z Uherského Ostrohu. Svojí rychlou jízdou u Havřic, kdy mu bylo mimo obec naměřeno 146 km/h, ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Aby mohl řidič v jízdě pokračovat, musel tuto kauci na místě zaplatit.

Na sobotní noční jízdu nezapomene šestadvacetiletá žena, která se rozhodla řídit auto, i když nevlastní řidičský průkaz. Se svým přítelem jeli z Uherského Hradiště do Babic. U Huštěnovic je zastavili uherskohradišťští policisté. Kromě toho, že žena je neřidič, měli na autě propadlou technickou prohlídku a to od letošního ledna. Důvodem jejího řízení byla zdravotní indispozice přítele. I v tomto případě se žena a majitel vozu dopustili přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 27. 4. – 3. 5. 2012


 

27. 4. – 3. 5. 2012

6. – 12. 4. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

10

10

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

49

168

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

12

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

7

12

Telefonování za jízdy

29

33

Špatný technický stav vozidla

122

38

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

3


 


 


 

4. května 2012, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem