Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řídil opilý, ačkoliv neměl za volantem co dělat

JABLONEC NAD NISOU - Ve čtvrtek po desáté hodině večer usedl za volant značně opilý, ačkoliv má Okresním soudem v Jablonci vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2015. 

Ve čtvrtek večer, krátce po desáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Jablonci nad Nisou v ulici Jezdecká osobní motorové vozidlo Škoda Forman. Řidič jel ve směru od ulice Harachovská. Během kontroly policisté zjistili, že řidič nemá za volantem co dělat, neboť má Okresním soudem v Jablonci nad Nisou vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to platný až do poloviny roku 2015. To však nebyl jediný prohřešek, kterého se řidič dopustil. Policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl pozitivní. Jak naměřená hodnota ukázala, muž se před jízdou značně posilnil alkoholem, policisté mu přístrojem Dräger naměřili 2,53 promile. I opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe, ta ukázala hodnotu 2,69 promile. A aby toho nebylo málo, řidič usedl za volant vozidla, které mělo již od roku 2011 propadlou technickou kontrolu. Řidič na sebe nejspíš upozornil tím, že měl u vozidla nefunkční potkávací žárovku pravého předního světlometu. Další jízdu mu již policisté zakázali.

Případ nyní šetří dopravní policisté, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchní přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které může jít 39letý řidič až na tři roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
29. srpna 2014

vytisknout  e-mailem