Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil po požití marihuany

Podezřelý je z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Kročehlavští policisté kontrolovali včera ve večerních hodinách v Kladně v ulici Unhošťská vozidlo Ford Scorpio. Dvacetiletý řidič byl po předložení všech potřebných dokladů k řízení vozidla vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta byla negativní. Na dotaz policistů, zda požil jinou návykovou látku, odpověděl kladně. Přiznal kouření marihuany cca 1,5 hodiny před jízdou. Byl převezen do Oblastní nemocnice Kladno, kde se dobrovolně podrobil odběru biologického materiálu. Nyní je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Auto není trezor!
Několik minut stačilo zloději, aby se včera navečer vloupal na parkovišti v obci Lidice do zde zaparkovaného automobilu Ford Transit. Nejprve rozbil posuvné okénko bočních dveří a následně z vozidla odcizil textilní tašku s peněženkou s finanční hotovostí, platebními kartami, osobními doklady, flash diskem, sluchátky, nabíječkou na mobilní telefon a zavíracím nožem. Dále z auta zmizela i další taška s externím diskem, perem Parker, falsh diskem, koženým diářem, digitálním fotoaparátem, DVD, kosmetikou a osobními věcmi a talismany. Celkem byla škoda na odcizení vyčíslena na téměř třicet tisíc korun. Škoda na poškozeném okně je 10.000,- Kč.
Další oznámení o vloupání do vozidla přijali policisté asi dvě hodiny před tímto skutkem na linku 158. Sedmatřicetiletá žena nechala svůj automobil zaparkován po čtvrté hodině odpolední v Kladně v ulici Antonína Čermáka. Zloděj rozbil skelněnou výplň předních dveří a z interiéru odcizil tašku s notebookem, finanční hotovostí a osobními doklady, čímž poškozené způsobil škodu převyšující dvanáct tisíc korun.
 
Zmizelo počítačové vybavení
V noci ze soboty na neděli vnikl neznámý pachatel do oploceného areálu firmy v obci Doksy v ulici Václava Plecitého. Následně se vloupal do kanceláří firmy, ze které odcizil dva počítače, LCD monitory, počítačový server, rádio a iPod. Vše za osmdesát tisíc korun. Poškozením vznikla škoda 10.000,- Kč.
 
Zapomněl, že má syna
Včera přijali slánští policisté trestní oznámení na sedmadvacetiletého muže z Mostecka. Ten je podezřelý z trestného činu zanedbání povinné výživy. Své bývalé družce dluží od listopadu 2012 do května 2013 výživné na svého pětiletého syna částku 14.000,- Kč.
 
nprap. Michaela Nováková
4.6.2013

vytisknout  e-mailem