Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Řídil pod vlivem alkoholu

Domažlicko - během schengenského vnitrostátního pátrání kontrolovali policisté z cizinecké policie muže, který řídil pod vlivem alkoholu. 

             Včera od ranních hodin až do večera probíhala na Domažlicku schengenské vnitrostátní pátrání. Policisté se v ní zaměřili na kontrolu a pátrání po osobách, věcech a vozidlech, kontrolu dodržování zákona o pobytu cizinců na území ČR a dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Akce se zúčastnilo 18 policistů z inspektorátu cizinecké policie Domažlice a 2 policisté z oddělení pátrání Rozvadov. Policisté zkontrolovali celkem 233 vozidel, 434 osob a uložili blokové pokuty v celkové výši 15.700,- Kč.
            V průběhu akce policisté zastavili vozidlo Ford, které řídil cizí státní příslušník. Policisté se řidiče dotazovali zda požil před jízdou alkohol, ten jim odpověděl že nikoliv. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, ke které řidič svolil. Touto dechovou zkouškou byl však prokázán přítomný alkohol v krvi a to 1,27 promile. Řidič byl ochoten podrobit se lékařské prohlídce a odběru krve, policisté ho zajistili a odvezli do Domažlické nemocnice. Po návratu z lékařského zařízení bylo s cizincem zahájeno trestní řízení pro podezření z trestného činu řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu.
            Při akci byly předvedeny na služebnu inspektorátu cizinecké policie tři cizinky, které nebyly schopny prokázat svoji totožnost. Po ověření jejich totožnosti byly propuštěny.
 
                                                                                                                                      prap. Irena Lavičková
                                                                                                                                      preventivně informační skupina

vytisknout  e-mailem