Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídil pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKO – Sjel ze stráně a zastavil se o stromy. 

Sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky si od dopravních policistů v Karlových Varech převzal 21 letý muž z Chebska.
 
Ten měl v polovině května řídit v nočních hodinách po silnici III/21014 ve směru od Poutnova na Horní Poutnov osobní automobil značky Škoda, ačkoliv si byl vědom, že je ve stavu vylučujícím bezpečné ovládání motorového vozidla, které si přivodil požitím alkoholického nápoje.
 
Při průjezdu levotočivé zatáčky přejel do protisměru a následně mimo komunikaci, kde s vozidlem na okamžik zastavil a poté začal couvat. Následně sjel ze stráně a zastavil se opřením o stromy. Při tomto došlo k lehkému zranění řidiče, který byl z vozidla vyproštěn hasičským záchranným sborem a poté převezen do Karlovarské nemocnice k lékařskému ošetření i s odběrem biologického materiálu, neboť s ním byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,76 promile. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
17. 6. 2015
Odkazy do noveho okna

DN stromy

DN stromy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem